Kenpo stilen vi træner er en hybrid kampkunst, der bl.a. kombinerer vestlig Boksning, Judo, Karate, Kung-Fu m.f. Systemet er generelt åben for nye teknikker, dog haves et grundlæggende pensum som der trænes og gradueres efter. Det primære våben er stokken (Jo-Jutsu), samt sværdet (Bokken/Ken-Jutsu).

Kenpo på den tekniske måde!

Teknisk set kan Kenpo Jutsu inddeles i fire kategorier, Juho, Goho, "Seiho" og "Kyusho".
Juho, Goho og Kyusho anvendes i kombination med hinanden, for at forsvare sig selv mod angreb fra slag, spark, holdeteknikker m.m.
Goho er den hårde metode, og Juho er den bløde metode. Goho er teknikker som parader, slag, stød og spark. Juho er de bløde teknikker såsom befrielsesgreb, kaste- og kontrolteknikker.
For både Goho og Juho teknikker gælder, at man som udgangspunkt ikke anvender kraft mod kraft, men vender modstanderens kraft til ens egen fordel, man accepterer angrebets energi og omdirigerer denne.
Kyusho kan anvendes både i forbindelse med Juho og Goho teknikker ved at angribe led, nerver, muskler, øjne, skridt og sener, så der forårsages en smerte. Seiho er studiet af bl.a. vitale punkter samt massage og stretching.

Kenpo Jutsu er logisk opbygget, og indeholder ingen unødvendige bevægelser. Vores Kenpo er kendetegnet ved, at der målrettet gås efter vitale punkter, så vidt det er muligt.
Kenpo Jutsu er et aggressivt selvforsvars system og adskiller sig fra traditionelle kampsportgrene, idet der ikke tages hensyn til elementer som points, kampring, regler eller dommere.
Der er ingen grænser for hvilke teknikker der kan benyttes, så længe de virker.
Det skal dog lige nævnes at vi I foreningen og under træningen passer godt på hinanden.

Copyright © Kenpo Jutsu 2014 to 2018